Om oss

Eduard Petrovic

Efter att jag levt mina första 30 år av mitt liv i Sverige (Trollhättan och Helsingborg), är jag sedan 22 år tillbaka, bosatt i Kroatien, på grund av att jag gift mig med min Kroatiska fru.

Sedan 1992 driver jag en sportridskola i Zagreb med inriktning på både hoppning och dressyr. Jag är C-tränare i Sverige och FEI Coach Level 2 på FEI-s Internationella lista över tränare.

År 2000 blev jag Internationell banbyggare och blev promoverad till Level 3, år 2004, på FEI-s internationella lista, för Kroatien, och får bygga allt utom OS och VM.

Under år 2005 utlystes en världsomfattande tävling av FEI, Aachen School of Course Design och den internationella hästtidningen HORSE INTERNATIONAL, att rita banskisser till en Grand Prix klass i två omgångar. Det gällde inte, att bara rita banskisser, utan även design av hinder, utformning av team och allt annat som behövs under en stortävling. Vinnarna utsågs av Nelson Pessoa, Olaf Petersen, Arno Gego, Pamela Young och Leopoldo Palacios. Jag hade äran att få andra priset vilket utdelades personligen till mig under VM 2006 i Aachen.

Sedan 2004 har jag haft nöjet, att på mer än 90 Internationella tävlingar få bygga banor, varav 32 tävlingar har varit med Världscup kval. och Nations Cup klasser, och fått mycket god kritik. En av höjdpunkterna i mitt liv som banbyggare har varit år 2008 (Prague), då jag byggde banorna på EM för Young Riders. I år är jag bokad som banbyggare på fyra Världscup kval tävlingar och Nations Cup tävlingar varav en av dom är Furusiya Nations Cup.

Under senare år har jag byggt tre Nationella tävlingar i Trollhättan vilket har för mig varit väldigt roligt.

Att få bygga i Dagstorp där jag har tävlat ett flertal gånger, skall verkligen bli inspirerande och roligt, samt önskar jag alla ryttare som kommer en bra ridning och många placeringar.

Vänliga hälsningar

International Course Designer Level 3

Eduard Petrovic